Hvordan er det egentlig at være med på Mentoruddannelsen?

Hør to deltagere fortælle om deres oplevelser her.

Tina, gymnasielærer og mentor

Hvorfor valgte du at blive mentor?

Jeg blev spurgt, om jeg ville være mentor for et år siden, og jeg tænkte med det samme, at det var en mulighed for udvikling og for at lave noget meningsfuldt.

Hvordan har det været at være her de sidste par dage?

Jamen, det har været godt både at få det lidt foræret, i stedet for at skulle læse mentorhåndbogen fra ende til anden, og også at få lidt mere baggrund for de her forskellige teknikker.

Man får både det teoretiske fundament, og man får mulighed for at afprøve de forskellige øvelser, så man også får trænet det og i højere grad efterfølgende kan gå i gang med at bruge det i sine mentorsamtaler – men hvor at det falder helt naturligt, fordi man har været i gang med øvelserne her på kurset.

Hvad har du fået ud af kurset indtil videre?

Jeg har i hvert fald tænkt, at Vitaliseringsmodellen vil jeg bruge fremadrettet, og jeg vil også tage hul på Situationsanalysen, som vi lige har haft. Det kan jeg allerede nu se, at det vil jeg tage op med mine mentorelever. Det kunne være nogle gode redskaber at bruge.

Jeg synes, at noget af det gode ved kurset er, at man bliver undervist af nogen, der selv ved, hvordan det er. Det er meget praksisnært. Det tror jeg virkelig er en fordel, for det gør det meget nemt at relatere til og gør også, at det ikke bliver for teoretisk. Der synes jeg også at hele mentorhåndbogen er god, fordi den skriver sig ind i min hverdag og henvender sig til lige præcis den målgruppe, jeg sidder med, og det som jeg har brug for.

 

Lotte, gymnasielærer og mentorkoordinator

Hvorfor valgte du at blive mentor?

Det har jeg nok i virkeligheden været hele mit liv. Mine energier har altid kanaliseret sig hen mod dem, som havde det svært og havde nogle sårbarheder.

Hvordan har det været at være her de sidste par dage?

Det har været rigtigt fint, og jeg har været glad for, at vi har været flere afsted fra mit sted, for det betyder enormt meget, når vi skal hjem og implementere det.

Jeg har en funktion, hvor jeg er tovholder på alle mentorerne. Så jeg skal prøve at strømline mentorarbejdet og alle ambitionerne, så det ikke bare bliver snak. Så en struktureret, styret og systematiseret samtale synes jeg er rigtigt vigtigt, og det får vi værktøjer til her.

Hvad har du fået ud af kurset indtil videre?

Jeg har fået det ud af det, at jeg kan være med til at udstyre kolleger, som måske ikke har så meget erfaring med samtaler eller med, hvordan man griber forskellige situationer an. Så mit formål har været at tilegne mig nogle kompetencer i forhold til at tage hånd om den her svære samtale og så forhåbentlig kunne være med til at lære noget af det videre i min egen organisation.

 

Vil du høre mere om mentoruddannelsen, kan du læse mere her eller…

0 0 votes
Article Rating