Hash misbrug
Hos UngLiv.dk møder vi mange unge, der fortæller os, at det er svært at finde modet til at stoppe med at ryge hash. Særligt hvis den unge har røget længe. Vi møder også en del unge, der er i tvivl om, hvorvidt de ønsker at stoppe.
Mange hash-rygere har måske prøvet at stoppe før eller holde pause og oplevet at “alting blev værre” eller at de “fungerede bedre som hash-rygere”. Det er ganske normalt at få sådanne tanker, når man stopper med at ryge hash.
Med den rette hjælp kan unge støttes til at turde give slip på hash’en og arbejde med at udvikle nye måder at håndtere udfordringer på.
Hash kan med tiden skabe mange problemer for den unge, da hashen med tiden påvirker udviklingen af hjernen, som i teenageårene gennemgår en stor og vigtigt udvikling. Ved et stort hashforbrug for det for mange kroniske konsekvenser for hjernen. Det er derfor vigtigt at hjælpe de unge ud af deres hashmisbrug.
Længerevarende hashforbrug påvirker den unge på en lang række forskellige måder
• Indsovningsbesvær
• Humørsvingninger
• Koncentrations- og indlæringsbesvær
• Passivitet
• Svært ved at udtrykke sig
• Hukommelsesbesvær
Udefra ses den unges negative påvirkning af hashforbruget anderledes, og det kan derfor være svært at vide, om ens barn har et misbrug. Mange forældre oplever, at deres barn særligt vælger en bestemt gruppe unge/eller enkelte venner, frem for andre som de tidligere sås med. Mange unge hashmisbruger søger ofte de andre unge, som de kan ryge sammen med og begynder at dyrke det fællesskab meget. Samtidig vil de komme til at vælge andre venner fra som de ellers tidligere var sammen med. Ens barn kan opleve at få det mere svært med at falde i søvn, og får oftere og oftere brug for at ryge for at kunne falde i søvn. Den unge kan opleves mere passiv, og ikke deltage i aktiviteter på samme måde som tidligere. Sådan vil det ikke opleves for den unge selv, men udefra kan forældre se, at ens barn bliver mere inaktiv og passiv end tidligere. Man kan som forældre opleve, at den unge har svært ved at huske ting på kortere sigt, som f.eks. det man lige har snakket om, beskeder man har givet den unge eller, hvor den unge selv har lagt sine ting. I skolen kan nogle unge få svært ved at følge med og præstere på samme niveau som tidligere.
Er du som forældre i tvivl om dit barn har et hashmisbrug er det altid en god ide at snakke med den unge om din bekymring.
For børn & unge
For professionelle
UngLiv.dk ApS
Hovedafd.: Jernbanegade 14a
8550 Ryomgård - CVR.: 39444860
Tlf: 3042 0740 info@ungliv.dk
Behandlingsanvarlige psykolog:
tlf:. 6142 5543
Website design and delivered by design concern