Gruppeforløb: Overtænkning – få styr på dine tanker
Et praksisnært gruppeforløb i Aarhus for unge (15-25 år)
Overtænkning er et udbredt problem for mange unge og kan være årsag til en række problemer og udfordringer. Det kan være drænende at overtænke, og i værste fald kan det føre til stress, angst og depression. Men – det er muligt at lære at håndtere overtænkning og få styr på tankerne, så man kan leve et mere frit og ubekymret liv!
Hvordan kommer overtænkning til udtryk?
Overtænkning kan være svært at få øje på, da vi i sagens natur ikke kan ”se” andre menneskers tanker.
Der er dog ting man som pårørende kan være opmærksom på. F.eks.:
– At konkrete ting, forhold eller episoder udløser megen bekymring hos den unge. F.eks. at negative tanker om skole, uddannelse, familie, arbejde eller venner bliver ved med at køre i ring i hovedet.
– At den unge bliver fastlåst, irritabel og/eller ængstelig.
– At den unge får kropslige symptomer som generel anspændthed, neglebidning o. lign. – dog særligt spændinger omkring solar plexus i den øvre del af maven (følelse af ”ondt i maven”).
Ovenstående symptomer er blot pejlemærker på overtænkning. Det er vigtigt at påpege at det også kan være symptomer på andre forhold. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte Sebastian på nedenstående tlf.nr.
Forløbet:
I forløbet vil vi arbejde med at forstå og håndtere overtænkning. Det vil vi gøre via dialogbaseret læring og undersøgelse samt praktiske øvelser. Under forløbet vil den unge skulle føre en overtænkningsdagbog og arbejde med konkrete opgaver fra gang til gang.
Forløbet er baseret på teori, teknikker og metoder fra kognitiv adfærdsterapi og mindfulness.
Gruppeforløbet er ikke et behandlingstilbud, men et gruppeterapeutisk træningsforløb til unge med en overtænkningsproblematik.
Ved tilmelding vil der være en telefonisk forsamtale, hvor vi taler med den unge om ønsker til forløbet og hvilken gruppe, de aldersmæssigt vil passe ind i.
Gruppen vil bestå af op til 8 deltagere.
Praktisk information
Varighed: 7 mødegange af 1,5 times varighed
Datoer: Kontakt Sebastian
Tidspunkt: torsdage kl. 15.30-17.00
Forsamtale: en kortere telefonisk visitation ved tilmelding.
Pris: 2.040 kr. (pr. person)
Målgruppe: 15-25-årige unge
Hvor foregår gruppen?
UngLiv.dk Aarhus Afd.
Store Torv 14 2. sal.
8000 Aarhus C

Underviser:
Sebastian Jakobsen er cand.psych. (psykolog) fra
Aarhus Universitet.
Til daglig arbejder Sebastian i UngLiv.dk, hvor han varetager individuelle og gruppebaserede forløb til unge med afsæt i kognitiv adfærdsterapeutisk metode. Sebastian har desuden flere års praktisk og forskningsmæssig erfaring med mindfulness – bl.a. fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet.
Tlf.: 6142 43 93
Mail: sebastian@ungliv.dk
Vil du høre mere om gruppen, så ring til Sebstian på tlf 6142 4393

Psykolog Sebastian Aaskov Jakobsen
Sebastian er uddannet psykolog, cand.psych. fra Aarhus Universitet og har været tilknyttet UngLiv.dk siden april 2021.
Sebastian er særligt interesseret i stress, angst og depression. Han har et bredt kendskab til psykologisk forskning og har flere års erfaring med meditation og mindfulness. Tidligere har han været praktikant i Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet og skrevet speciale om at forebygge angst- og depressionssymptomer i relation til meditations- og mindfulness-baserede praksisser og interventioner. Hvis du ønsker det, er det derfor muligt at få undervisning i mindfulness hos Sebastian.
Hos UngLiv.dk tilbyder Sebastian individuelle samtaler og gruppebaserede forløb til unge med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapeutisk metode. Sebastian møder dig i et roligt og nærværende rum, hvor der er plads til, at du kan være dig selv. Det er vigtigt for Sebastian, at du kan føle dig tryg i samtalen, og han vil møde dig lige dér, hvor du er i dit liv. Sammen vil I være nysgerrige på dine udfordringer med henblik på at finde de bedst mulige måder at øge din trivsel, funktion og livskvalitet.
For børn & unge
For professionelle
UngLiv.dk ApS
Hovedafd.: Jernbanegade 14a
8550 Ryomgård - CVR.: 39444860
Tlf: 3042 0740 info@ungliv.dk
Behandlingsanvarlige psykolog:
tlf:. 6142 6040
Website design and delivered by design concern