Hesteassisteret terapi

Hvad er hesteassisteret terapi?

Hesteassisteret terapi er en terapiform hvor der er mulighed for, at inddrage en hest i terapiforløbet. I mit arbejde som psykolog mærker jeg nogle gange, at det kan være svært at komme i kontakt med tanker og følelser hos en psykolog. Det kan føles grænseoverskridende og skræmmende at sidde i sammen rum og at åbne op omkring de ting der er svært. Jeg har bemærket, ud fra egen erfaring hvad heste, og at være ude i naturen, kan bidrage med i terapi.

Da heste og naturen omkring os på de fleste af os virker beroligende og stressreducerende, kan det hjælpe os med at komme nemmere i kontakt med vores følelser, kropslige fornemmelser, tanker og erfaringer.

Hvorfor heste?

Heste er instinktive flokdyr, som reagerer på det de aflæser i vores kropssprog og på vores følelser og intentioner, som de afspejler i deres adfærd. Derudover er vores terapiheste blide, venlige og sociale væsner der ofte leder efter samvær. Når vi arbejder med heste får vi muligheden for, at skabe et frirum i hvilket vi kan afprøve færdigheder, at mærke efter og øve os i at flytte vores opmærksomhed fra det der sker indeni os til her og nuet.

Med andre ord skaber naturen og hestene rammer i hvilke vi har mulighed for:

  • at mærke efter
  • at skabe indblik i os selv (tanker, følelser, reaktionsmønster)
  • at øge kropsbevidsthed (det vi fortæller med vores kropssprog)
  • at afprøve og øve os i nye færdigheder

Er det noget for mig?

Hesteassisteret terapi er til dig som gerne vil arbejde med de udfordringer du møder, i samarbejdet med en hest og jeg. Det kan eksempelvis være, at du har angst, tankemylder, uro og koncentrationsbesvær, har svært ved at mærke efter, er overbelastet, stresset, har oplevet traumer osv. osv. Det kræver ikke, at du har kendskab til heste, det får du mens vi er sammen. Terapien afstemmes altid fuldstændig til den enkelte og hvor meget hesten skal fylde i din session. Det betyder at der er mulighed for samtaler med eller uden hest, at lave øvelser med hesten fra jorden af, øvelser på hesteryggen eller øvelser/samtaler med mig i samværet med hesten. Mens vi samarbejder bruger jeg min faglighed som psykolog og bruger en kognitiv tilgang (Kognitiv Adfærdsterapi eller Acceptance and Commitment Therapy). 

Hvad gør jeg hvis jeg er interesseret eller har spørgsmål?

Skriv gerne hvis du har spørgsmål eller kunne være interesseret i en første samtale for at finde ud af mulighederne. Så kontakter jeg dig snarest.                 

Med venlig hilsen Chantal.
Læs evt. mere om mig herunder.

Billede af kvindelig psykolog som hedder Chantal van Someren Brand

Telefon:6142 4430
Email:chantal@ungliv.dk

Afd.:Ryomgård & Skanderborg

Chantal er uddannet psykolog, cand.psych. og har været tilknyttet UngLiv.dk siden marts 2021. Hun tilbyder individuelle samtaleforløb, udredningsforløb og hesteassisteret terapiforløb.

Chantal er oprindeligt fra Holland hvor hun blev uddannet i 2009 som børne- og unge psykolog. Hun har arbejdet i psykiatrisk-, privat- og skoleregi hvor hun har samarbejdet med mange børn, unge, unge voksne med forskellige udfordringer såsom angst, ADHD, lavt selværd, autisme, depression, skizofreni og indlæringsvanskeligheder. Chantal har erfaring i udrednings-og terapeutiskforløb, og i Neuroaffektiv rideterapi.

I et forløb med Chantal lægger hun meget vægt på at skabe et trygt rum hvor børn og unge føler sig hørt og set. Hun har tilgang i kognitive metoder og er optaget af alle de systemer der kommer i spil i et menneske når vi føler os udfordret i livet. Chantal arbejder oplevelsesorienteret, som betyder at hun tager udgangspunkt i børnenes og de unges behov og muligheder, og møder dem i øjenhøjde.