Kurser

Kognitiv Vejledning - (Anbefales som overbygning på Mentoruddannelsen)

”Hvordan motiverer vi de unge til at tage ansvar for egne problemer?” 

De unges mange problemer står i vejen for det gode ungdomsliv: Uddannelse, sociale relationer, fritidsliv, livsglæde og trivsel. Tiden som professionel er knap: Hvordan løses det?

Lær at arbejde struktureret med den klassiske kognitive tilgang, hvor både analyser, motiverende samtale og støtte til udviklingen af alternative tanker gennemgås. Vi arbejder intensivt med samtaleteknikker, dialogformer og tilpasning til diagnostiske udfordringer. Deltagerne vil gå hjem med helt konkrete redskaber til samtalen med frafaldstruede, sårbare, vanskelige og udsatte unge.

Kurset giver indsigt og forståelse for nogle af de typiske ungdomsproblemer der skaber mistrivsel. Herunder depression, angst, personlighedsforstyrrelser, selvskade og misbrug m.v. Kurset sigter ikke at deltagerne skal være "behandlere" af disse problemstillinger, men netop kunne varetage en vejledende, støttende og struktureret samtale - på trods af diverse diagnoser og livsudfordringer hos den unge. Alt sammen med henblik på at gøre de unge mere robuste, selvstændige og ansvarlige for egne livsvalg og handlinger.

Mødet med de mest sårbare unge kan være et krævende personligt arbejde. Kurset berører både lovgivning og personlige/etiske spørgsmål, med det formål, at gøre professionelle aktører på ungdomsområdet mere langtidsholdbare.

Tilmeld dig her

2-dags kursus

Sted: Frederik Vl's Hotel i Odense

OBS: Dato ændring: 18.-19. juni 2020
Tilmeldingsfrist d. 18. maj 2020

Efterår 2020: 5. & 6. november 2020
Tilmeldingsfrist d. 5. oktober 2020

Pris 

Kr. 3.900,- ex. moms, inkl. frokost, kaffe og materialer. Tilmelding er bindende - læs mere i informationsfolderen.
Bemærk prisen er ex. overnatning og forplejning efter kl. 16.

Se vores printervenlige program her på siden.

Formål 

Møder du sårbare, udsatte eller vanskelige unge som vejleder, mentor, pædagog eller lignende? Mange fagfolk indenfor dette område peger på, at det kan være særdeles svært at motivere, forstå eller arbejde med denne gruppe unge - også fordi tiden ofte er så sparsom. Du vil på dette kursus få konkrete teknikker og redskaber udviklet fra den Kognitive metode til samtalen med de unge. Samtidig vil du få indsigt i og forståelse for de vanskeligheder, de unge mange gange kæmper med. Disse afholder f.eks. de unge fra at tage ansvar for egne problemer, gennemføre en ungdomsuddannelse eller fastholde læreplads, arbejde, deltage i sociale aktiviteter etc. 

Deltagere
Kurset er henvendt til pædagoger, lærere, støtte/kontaktpersoner, mentorer og vejledere m.v., der arbejder med vanskelige, sårbare og udsatte unge.

Indhold
Typiske ungdomstendenser. Optimering af samtalen med den unge, også når tiden er knap. Ansvar, lovgivning og etik. Kognitiv teori og grundteknikker, herunder situationsanalyse, sokratisk dialog, skemabrug, motiverende samtale og meget mere.

Gruppekursus 

Hvis I er en gruppe, der gerne vil have os til at komme ud og undervise på dit arbejdssted, så ring og høre nærmere!

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Med venlig hilsen

Underviser:
Chefpsykolog/Indehaver Marianne Schøler

Tlf:.2449 0740

Printervenligt program