Kognitiv Vejledning

Metode til gode samtaler med sårbare unge

2-dags kursus

De unges mange problemer står i vejen for det gode ungdomsliv: Uddannelse, sociale relationer, fritidsliv, livsglæde og trivsel. Tiden som professionel er knap: Hvordan løses det?

Lær at arbejde struktureret med den klassiske kognitive tilgang, hvor både analyser, motiverende samtale og støtte til udviklingen af alternative tanker gennemgås. Vi arbejder intensivt med samtaleteknikker, dialogformer og tilpasning til diagnostiske udfordringer. Deltagerne vil gå hjem med helt konkrete redskaber til samtalen med frafaldstruede, sårbare, vanskelige og udsatte unge. 

Kurset afholdes i Odense
12.-13. november 2024

– Tilmeldingsfrist d. 12. oktober 2024

Kurset giver indsigt og forståelse for nogle af de typiske ungdomsproblemer der skaber mistrivsel. Herunder depression, angst, personlighedsforstyrrelser, selvskade og misbrug m.v. Kurset sigter ikke at deltagerne skal være “behandlere” af disse problemstillinger, men netop kunne varetage en vejledende, støttende og struktureret samtale – på trods af diverse diagnoser og livsudfordringer hos den unge. Alt sammen med henblik på at gøre de unge mere robuste, selvstændige og ansvarlige for egne livsvalg og handlinger.

Mødet med de mest sårbare unge kan være et krævende personligt arbejde. Kurset berører både lovgivning og personlige/etiske spørgsmål, med det formål, at gøre professionelle aktører på ungdomsområdet mere langtidsholdbare.

Formål
Møder du sårbare, udsatte eller vanskelige unge som vejleder, mentor, pædagog eller lignende? Mange fagfolk indenfor dette område peger på, at det kan være særdeles svært at motivere, forstå eller arbejde med denne gruppe unge – også fordi tiden ofte er så sparsom. Du vil på dette kursus få konkrete teknikker og redskaber udviklet fra den Kognitive metode til samtalen med de unge. Samtidig vil du få indsigt i og forståelse for de vanskeligheder, de unge mange gange kæmper med. Disse afholder f.eks. de unge fra at tage ansvar for egne problemer, gennemføre en ungdomsuddannelse eller fastholde læreplads, arbejde, deltage i sociale aktiviteter etc.

Indhold
Typiske ungdomstendenser. Optimering af samtalen med den unge, også når tiden er knap. Ansvar, lovgivning og etik. Kognitiv teori og grundteknikker, herunder situationsanalyse, sokratisk dialog, skemabrug, motiverende samtale og meget mere.

"Det har været lærerigt at blive bevidst om vigtigheden af, at man som underviser/vejleder/anden fagperson anerkender den unges situation og problemer. Kursets indhold tror jeg, kan være med til at skabe mere struktur i mine samtaler med den unge fremover og dermed arbejde mere målrettet"

Anne-Louise Morsing – Springbræt Aarhus

"Jeg deltog i mentorkurset sidste år, så det har givet mig en bedre og bredere forståelse, at deltage på dette kursus om kognitiv vejledning. Alle som arbejder med mennesker burde have muligheden for, at deltage på disse kurser, for at få redskaber/værktøjer til det daglige arbejde. Ønsker gerne et opsamlingskursus"

Sina Glesner – Krisecenter for mænd Fredericia.

"Underviseren er meget erfaren, dygtig og nærværende. Godt med rigtige eksempler med masser af plads til alternativer"

Catrine Thomsen – Springbræt Aarhus

Pris

Kr. 3.900,- ex. moms, inkl. frokost, kaffe og materialer.

Tilmelding er bindende

Deltagere

Kurset er henvendt til pædagoger, lærere, støtte/kontaktpersoner, mentorer og vejledere m.v., der arbejder med vanskelige, sårbare og udsatte unge.

Kursus sted

Frederik VI’s Hotel
Rugårdsvej 590
5210 Odense NV
Tlf: 65 94 13 13
(Overnatning er mulig til kr. 726, -)

Underviser/psykolog Aut.

Billede af kvindelige psykolog som hedder Inger Skov
Gruppe kursus

Hvis I er en gruppe, der gerne vil have os til at komme ud og undervise på dit arbejdssted,

så kontakt chefpsykolog Marianne Schøler på mail: marianne@ungliv.dk

Tilmelding til kurset: Kognitiv Vejledning

Jeg betaler selv

Jeg acceptere UngLiv.dk's handelsbetingelser *

Jeg acceptere UngLiv.dk's privatlivspolitik *

14 + 11 =

Min virksomhed betaler

Jeg acceptere UngLiv.dk's handelsbetingelser *

Jeg acceptere UngLiv.dk's privatlivspolitik *

2 + 1 =