FEAR

Face Everything And Rise

Angstgrupper for 17-21 årige og 22-25 årige

Hos UngLiv.dk har vi haft stor succes med vores evidensbaserede angstgrupper for børn og teenagere. Som noget helt nyt udbyder vi nu lignende effektive forløb for unge i alderen 17-21 år (FEAR 1) og 22-25 år (FEAR 2).

Grupperne henvender sig til alle unge voksne, der har ANGST som deres primære problem. Det kan være alt lige fra kraftig præstations- og eksamens angst, til socialangst eller socialfobi og OCD. 

Angst er hårdt for sindet og kroppen, og rigtig mange unge med angst trækker sig endnu længere væk fra de situationer der ellers er kendetegnende ved det gode ungdomsliv: Fester, samvær med venner og veninder, rejser, skole eller fritidsliv – og fx kan en eksamen eller en jobsamtale blive helt uoverskuelig for dig.
Angst er en alvorlig udfordring. Og den skal tages alvorligt – det går ikke “bare over”.

FEAR er et helt nyudviklet koncept baseret på kognitive adfærdsorienterede metoder, der beviseligt har meget stor effekt på angst. FEAR har det formål, at hjælpe dig til at leve et liv, hvor angsten ikke har magten. Hvor din hverdag ikke kontrolleres af angste tanker og bekymringer. Hvor du får konkrete redskaber til at håndtere angst, og hvor du tager små, men stærke skridt i retning af at leve det ungdomsliv du ønsker.

Hvordan foregår det?
Du kontakter psykologen og kommer til en screeningssamtale for at sikre gruppen matcher dit behov. Herefter deltager du i et gruppeforløb består af 10 behandlings sessioner. Hver session er 2 timer lang og hver gang har vi et bestemt tema vi arbejder med. Her er nogle eksempler på hvad vi kommer til at arbejde med:

  • Hvad er angst?
  • Hvordan hænger mine følelser, tanker og adfærd sammen?
  • Hvordan påvirker angsten mit selvværd?
  • Hvordan ønsker jeg mit liv skal se ud om et halvt år?
  • Realistisk tænkning og dæmpere
  • Hvordan lærer jeg at tænke anderledes? 
  • At se angsten i øjnene

Ud over de 10 behandlingssessioner tilbyder vi 4 frivillige møder til pårørende. Her kan din kæreste, dine forældre eller fx en kontaktperson komme og blive uddannet i angst. Dette betyder at dine nærmeste vil lære noget om, hvordan de bedst kan støtte dig i behandlingen og vejen ud af angsten.

Praktisk information

Hvor mødes gruppen?
Store Torv 14, 2. sal, 8000 Århus C.

Hvornår?
Kl. 14.30-16.00. Løbende opstart af nye grupper

Pris
Den samlede pris for et FEAR forløb er: 4.950,00 for det samlede forløb:
1 forsamtale, 10 gruppemøder á 2 timer, 4 pårørende møder og al materiale.

Sygeforsikring “danmark” giver kr. 300,- i tilskud
til forsamtalen og kr. 100,- pr. gruppegang.
Andre sygeforsikring har måske også denne mulighed.

 

Vil du høre mere om F.E.A.R., kan du altid kontakte os