Cool Kids & Chilled

Angstgrupper for børn og unge – Kontakt os uforpligtende for spørgsmål om angst  hos børn og unge.

Angst er en af de mest udbredte lidelser, og desværre er især mange børn og unge med alvorlige angstlidelser blevet overset. Angstlidelser i barndommen og ungdommen kan give livslange problemer. Heldigvis er der i den seneste tid kommet et øget fokus på behandlingen af børn og unge med angst. Bl.a. har Angstklinikken v. Aarhus Universitet været med til at sætte fokus på dette med deres behandling med de evidensbaserede behandlingsprogrammer:

 Måske har du set tv-programmet ”De angste børn”, som er lavet netop på Aarhus Universitet. Desværre oplever mange at støde på en lang venteliste, når de søger de offentlige behandlingstilbud. Dette er med god grund, for der er mange, der har brug for hjælpen.

Ved UngLiv.dk tilbyder vi nu et gruppeforløb, der matcher det, Angstklinikken laver. Ud over en erfaren psykolog som gruppeleder er der også altid dygtige psykologistuderende tilknyttet hver gruppe, som sørger for, at der er god tid til hver enkelt familie.

Hvad er Cool Kids og Chilled?

Cool Kids og Chilled er begge evidensbaserede programmer til behandling af angst. Det vil sige, at forskere har undersøgt, hvordan man bedst behandler angst og har fundet ud af, at Cool Kids og Chilled begge er meget effektive. Programmerne bygger begge på Kognitiv Adfærdsterapi. Over 10 gruppegange arbejder familierne sammen med psykologen og de studerende med at besejre angsten. Her arbejdes der bl.a. med:

  • At forstå angsten

  • At lære at tænke mere realistisk

  • At se angsten i øjnene og udfordre den

  • At lære at håndtere hverdagen på trods af angsten

  • At træne sociale færdigheder og problemløsning

Pris

Pris kr. 1.200,- pr. udvidet session

Gruppeforløbet: Forsamtale: kr. 1.200,-
Selve forløbet: kr. 5.500,- i alt for 10 gruppe gange á 2 timer.
Opfølgningssamtale: kr. 950,-
Materialer til barn/forældre i alt: kr. 300,-
Erstatningssamtale ved sygdom: kr. 950,-.

Bemærk venligst, at nogle sundhedsforsikringer dækker et behandlingsforløb – og Sygeforsikring “danmark” giver 22 % støtte på hele beløbet
– læs mere på Sygeforsikring “danmarks hjemmeside.

Tilmelding til en gruppe starter altid med en grundig forsamtale. Gruppeforløbet strækker sig derefter over 10 mødegange med et fast tidspunkt om ugen. Hele behandlingen afsluttes med opfølgningssamtale for at sikre den bedst mulige effekt. Er der stor efterspørgsel på behandlingen i andre byer er det muligt, at der også kan oprettes forløb der.

Praktisk

Behandlingen foregår i vores lokaler i Aarhus C på Store Torv 14, 2. sal

Løbende opstart af nye grupper

Udtalelser

Forældre til 10 årig dreng:

“Hvis i har et barn med angst, så tøv ikke, cool kids programmet ER fantastisk for såvel barnet som forældre.
Redskaberne man får til at styre angsten har i vores tilfælde hjulpet os over de bjerge vi ikke selv kunne bestige. Redskaber som trappestiger og belønning lyder simple, men det var ikke noget vi selv kunne have kommet i tanke om, og det har givet os et fantastisk udfald og samarbejde, både indbyrdes som forældre, men også med vores barn, så vi sammen har kunnet finde løsninger, der har givet vores barn troen på sig selv og troen på at han kan styre angsten, i stedet for angsten styrer ham.

For os har det været rigtig dejligt at være i grupppeforløb – både for barnet at møde andre børn i samme situation – men ikke mindst for os forældre. Det har været skønt og lærerigt at møde de andre familier og høre om deres udfordringer, nedture og sejre.

Sidst men ikke mindst har det været en fornøjelse at møde op hos Ungliv, hvor vi hver gang bliver modtaget af et veloplagt team, som vores barn hurtigt viste tillid og fortrolighed til. Det har været godt for vores barn at lære at tale om sine bekymringer – og det har også gjort at han har haft lyst til at fortælle andre om hans angstproblematik, hvilket vi tror er sundt at kunne gøre.”

Vil du høre mere om Cool Kids & Chilled, kan du altid kontakte os