Forældreworkshop
Problematisk vs. Balanceret Gaming

Er du forælder til et barn eller en ung der gamer? Oplever du at de:

  • Er blevet ligeglad med andet end computerspil?
  • Er blevet tiltagende irritabel, mindre glad eller ofte i dårligt humør?
  • Kan have tendens til at isolere sig selv fra venner og familie?
  • Skærmtid ofte bliver centrum for konflikter i hjemmet?

Gaming og skærmtid bliver ofte kilde til konflikter mellem barn og forælder i hjemmet. Computerspil er blevet en stor del af børn og unges fritid, og det ser ikke ud til at det kommer til at ændre sig. Mange forældre går derfor med bekymringer om deres børns forhold til gaming, og hvordan de skal håndtere problematisk spilleadfærd. Hos UngLiv.dk har vi en dyb forståelse for psykologiske behov og hvordan computerspil stimulerer disse. Det er ekstremt underholdende og stimulerende for børn og unge at udforske spiluniverset, og gaming giver en oplevelse der netop er designet til at belønne øvelse og vedholdenhed. Gaming er et super potent værktøj, der meget hurtigt kan tilbyde en oplevelse af frihed og mening som ikke er lige så tilgængelig i den virkelige verden.

– er på pause grundet corona

Ryomgård datoer følger  kl. 18-21

Aarhus datoer følger  kl. 18-21

Indhold

Aftenen er struktureret omkring tre hovedtemaer:
1) Undervisning i behov og gaming
2) Udforskning af barnets / den unges gaming
3) Redskaber til at få skabt hensigtsmæssig kommunikation

Vi tilbyder et indblik i de psykologiske processer der former motivationen for gaming og hvilke behov de unge får dækket gennem computerspil. Sagt med andre ord, vi giver et indblik i hvorfor gaming tryllebinder så mange børn og unge.  Konflikter opstår ofte mellem forælder og barn / unge som følge af mangel på viden, og med baggrund i hvad i lærer hos os tilbyder vi konkrete redskaber til at få et mere nuanceret indblik jeres barns gaming. Det er vigtigt at danne sig et indblik i hvorfor de spiller, hvordan de spiller, og hvad de spiller.Til sidst arbejder vi med hvordan man hensigtsmæssigt får kommunikeret sine bekymringer med en kommunikationsguide der giver plads til gensidig bekymringsafklaring.Vi håber på at se en masse nysgerrige og engagerede forældre, og der bliver derfor rig mulighed for spørgsmål og diskussion. 

Formål

Spiller dit barn eller unge ofte computerspil, og er du bekymret for om de har et problematisk forhold til gaming? Mange forældre har svært ved at forene en velfungerende hverdag i huset med gaming, og ofte opstår der konflikter af samme årsag. Du får indsigt i hvorfor børn og unge gamer generelt, og ud fra UngLiv.dk´s Gaming-kompas får du mulighed for at arbejde med at få kortlagt dit eget barns gaming. Samtidig får du undervisning i hvordan man kommunikerer hensigtsmæssigt og skaber aftaler i hjemmet der gør at alle føler sig hørt og forstået. Aftenen kommer til at forløbe sig med undervisning i behovet for gaming, hvornår gaming er problematisk, og i kommunikation. Dertil bliver der sat tid af til diskussion og lidt arbejde med Gaming-kompasset.

Vil du høre mere om Forældreworkshoppen, kan du altid kontakte os.

 

Pris

Kr. 125,- inkl. kaffe/the, frugt, og materialer.

Tilmelding er bindende

Deltagere

Forældreworkshoppen er henvendt til forældre og pårørende.

Grundet corona er alle vores grupper
udskudt til bedre tider 🙂

Kursus sted

UngLiv.dk Afdeling Ryomgård
Jernbanegade 14a
8550 Ryomgård

UngLiv.dk Afdeling Århus
Store Torv 14, 2. sal
8000 Aarhus C

Underviser/psykolog

Gruppe kursus

Hvis I er en gruppe, der gerne vil have os til at komme ud og undervise på dit arbejdssted,

så kontakt chefpsykolog Marianne Schøler på mail: marianne@ungliv.dk

Tilmelding til Forældreworkshop
Problematisk vs. Balanceret Gaming

Jeg acceptere UngLiv.dk's handelsbetingelser *

Jeg acceptere UngLiv.dk's privatlivspolitik *

12 + 11 =

0 0 vote
Article Rating